Músics ML

No es pot concebre un grup de diables sense el seu pertinent acompanyament musical.El mal-llamp, no és diferent, i a més, amb la particularitat que l’acompanyen tabals i gralles, fent així una combinació molt més vistosa i festiva, ja que es combinen ritmes incansables de percussió amb melodies festives i estridents de les gralles.

El grup de de percussió es compon de diferents tipus d’instruments per donar riquesa als ritmes. Per una banda, tenim les caixes metàl·liques, amb el seu só una mica més agut, també tenim els tabals de fusta per donar cos al ritme i finalment els surdos, que marquen  amb el seu sò greu, el ritme bàsic de la peça.

Les gralles, son l’instrument per excel·lència de la cultura catalana. Considerat un instrument bàsicament  de carrer i exclòs tradicionalment dels cercles acadèmics de la música, esdevé pel seu timbre i el seu volum, el creador de les melodies que acompanyen les actuacions. Interpretant tan peces tradicionals com adaptacions més modernes, donen el fet diferencial a les nostres actuacions i animen la gent a seguir i participar del correfoc.

Els petits tabals del Grup Mal Llamp són una bona oportunitat per als menuts, a partir de 8 anys, d’iniciar-se en el mon de la música en l'entorn del foc festiu i gaudir d’un espectacle únic, acompanyant amb els seus ritmes a diables i bestiari durant les cercaviles i els correfocs. Tanmateix, els hi ofereix conèixer de ben aviat els ritmes que interpretenel grup de percussió del Mal Llamp, tant en peces pròpies com en les adaptacions de múltiples melodíes tradicionals i festives.