Voraxcis

Segons l’antiga mitologia Persa, la mantícora era una criatura maligne, devoradora d’homes i tot tipus d’ésser de carn i ossos. Cos de lleó, rostre humà, ales de ratpenat i cua d’escorpí. Aquest projecte es va iniciar l’any 2007 degut a un seguit de reunions per aportar al Grup Mal Llamp una nova bèstia de foc. L’encarregat del disseny va ser Ricard Muntané, membre del Grup Mal Llamp.

L’element de foc ha estat realitzat amb les tècniques actuals, utilitzant fibra de vidre trenada per la cobertura general de la bèstia i fibra de Keblar-Carboni per als reforços o nervis principals. S’ha dotat d’una estructura interior d’alumini dissenyada perquè no faci falta l’ajuda d’altres portadors en el moment de realitzar els pertinents canvis.

La seva primera aparició va ser durant el correfoc de festa major d’Igualada. Els seus padrins són el Ca Cerber Bretolàs de Sant Andreu Palomar, el Drac de Bellvei del Penedès i la Víbria Jove d’Igualada.

 

Fitxa tècnica:

Material:                      Fibra de vidre i fibra de Kevlar-Carboni alumini

Any de construcció:     2009 

Pes:                             45 Kg

Constructor:                 Barri de Santa Caterina (disseny de Ricard Muntané Puig)

Principals reformes:      Any 2016: Instal·lació d'una càmera digital (180º visió frontal) i pantalla interior pel portador (visió a partir d'1 lux)

Mides:                         Llargada: 180 cm, Amplada: 150 cm, Alçada: 250 cm