Grup Mal Llamp 2019

El MAL LLAMP d’Igualada és un grup d’animació especialitzat en correfocs, cercaviles i actes amb foc festiu, que disposa de quatre bèsties de foc, d’un gran nombre de diables amb màscares, espectaculars i úniques comandats pel cabró i la diablessa, i sempre acompanyats per un nombrós grup de músics de percussió i dels grallers que són altre tret d’identitat propi del grup Mal Llamp. També té un nombrós grup de petits diables i tabals que són l’ànima engrescadora i el futur del grup.

 El grup Mal-Llamp està molt orgullós de poder lluir els dracs del grup (drac Mal Llamp, drac Flameus, mantícora Voraxcis, ceptrot Quillu) i sobretot les espectaculars  màscares dels diables, que han estat dissenyades i construïdes pels mateixos membres del grup Mal Llamp. Així mateix, els músics han composat per a cadascun dels dracs la seva pròpia música del ball de ball de lluïment i d’encesa, i disposen d’un ampli repertori de músiques tradicionals de correfoc, multitud d’adaptacions de peces musicals d’actualitat, de ritmes engrescadors al so dels tabals, caixes, zurdos i gralles, i de ritmes d’animació de batucada amb coreografies pròpies.

Amb un recorregut de trenta anys, el grup Mal Llamp  va néixer el 7 de juliol de 1989, amb el bateig del Drac Mal Llamp a les festes del Barri de Santa Caterina, Carme i travessies d’Igualada,  apadrinat pel Drac d’Igualada, la Víbria d’Igualada i el Drac de Montbui. Poc després es substitueix la indumentària bàsica (texans, samarreta vermella i barret de palla) per un nou vestit original i propi, que canvia la imatge del grup. Tanmateix el grup s’amplia amb la colla de diables i el grup de tabals, i sobretot, de grallers molt característic i poc habitual en grups de foc. El drac Mal Llamp es dona a conèixer en nombrosos correfocs i cercaviles arreu de Catalunya.

 L’any 2013 es va presentar el grup de petits Mal Llamp, amb diables i músics, durant la cercavila menuda de la Festa Major d’Igualada, amb un nombrós grups de petits diables i tabals del Grup Mal-llamp, format per una quinzena de nenes i nens d’entre 8 i 18 anys. En van ser padrins els Petits diables d’Igualada, i els petits diables de Terrassa, fent-los un espectacular passadís amb les maces enceses. Els acompanyen habitualment el Cabró i la Diablessa, amb els tabals tocant els seus ritmes i els diables ballant.

Totes les persones que formen part de la colla disposen de la formació i acreditació dels Consumidors Reconeguts com a Experts (CRE), d’acord amb la normativa que regula l’ús de material pirotècnic, disposem de pòlisses de RC i d’accidents, i som membres de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya així com socis de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

També participem en jornades informatives a les escoles, per explicar a les nenes i nens les característiques i activitats dels grups de foc, amb bestiari de foc, diables i pirotècnia, fent molta incidència en les mesures de seguretat per a gaudir amb seguretat en els actes de foc festiu.

Actualment, a la colla del Mal-Llamp comptem amb un grup de més de cent persones, repartits en els següents grups actius:

  • Portadors de Bestiari (drac Mal Llamp, drac Flameus, mantícora Voraxcis, Guita d’Igualada, ceptrot Quillu)
  • Diables del Mal Llamp (i el Cabró i la Diablesa)
  • Tabals i percussió del Mal Llamp
  • Grallers del Mal Llamp
  • Petits Diables del Mal Llamp
  • Petits Músics del Mal Llamp (percussió)
  • Pirotècnia