Drac flameus

El drac Flameus, com el seu nom indica, és tot foc, és una mica l’estrella del grup Mal Llamp en el sentit que és un drac molt espectacular. Per la seva reduïda dimensió, està dotat de deu punts de foc i amb l’encesas totalment automàtica, cosa que provoca davant del públic un efecte sorpresa quan tothom observa el drac com balla enmig de la gent i de sobte, sense cap encenedor, el drac comença a treure foc per tots els seus punts. El material pirotècnic que utilitza normalment és les Franceses i els Crakers.

Es va construir quan el grup portava ja cinc anys d’història i la seva creació va ser per facilitar les actuacions del grup. La seva estrena ja va ser espectacular baixant el balcó de l’Ajuntament d’Igualada, gràcies a una tirolina, tot encès. Des d’aquell dia el drac ha fet centenars d’actuacions arreu de Catalunya i fora, com per exemple a Itàlia, i esperem que en faci moltes més durant molts anys.

Fitxa tècnica:

Material:                      Escuma de poliuretà i alumini 

Any de construcció:     1993 

Pes:                             40 (Kg) sense rodes

Constructor:                Barri de Santa Caterina 

Principals reformes:   Any 2016: Instal·lació d'una càmera digital (180º visió frontal) i pantalla interior pel portador (visió a partir d'1 lux)

Mides:                         Llargada: 240 cm, Amplada: 100 cm, Alçada: 100 cm